Galleri

Uppskattad Sing Along med
MAMMA MIA!

Medlemskväll i sommarvärme
med mingel och musikaltema

Bion fylldes av entusiastiska medlemmar på onsdagskvällen den 16 maj som njöt av premiären från en inspelning av ett liveframträdande på Dominion Theatre i London av ”An American in Paris”. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron som utspelas i Paris direkt efter andra världskriget. Kivikspubliken fick uppleva George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. I pausen blev det ett familjärt mingelmys med tilltugg och svalkande dryck i sommarvärmen.

Årsmöte med korvgrillning
och invigning av Mats Terrass!

Ett 30-tal medlemmar i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik slöt upp till årsmötet lördagen den 24 mars 2018 på Kiviks Bio. Vid årsmötet konstaterades bland annat att den positiva utvecklingen för biografen fortsatte under 2017. Ekonomin är mycket god och medlemsantalet vid årsskiftet uppgick till 676 personer. Under 2017 genomfördes 124 föreställningar med film, direktsända operaföreställningar och konserter som lockade drygt 6 000 personer till biografen. Efter förhandlingarna var det dags att med korvgrillning inviga den nya uteplatsen som döpts till ”Mats Terrass”, efter initiativtagaren Mats Uppvik.

  
 Gunnel Lönnkvist avtackades för sin mångåriga insats i styrelsen av Erik Eriksson. 

 
En stolt Mats Uppvik framför terrassen som fått hans namn. Leif och Tuuli grillade korv.

 
Den nya terrassen fylldes med glada och korvsugna medlemmar efter årsmötet.

 

Unik filmupplevelse på Kiviks Bio
med svartvit stumfilm och pianist!

Besökarna på söndagskvällen den 4 februari fick vara med om en mycket annorlunda filmupplevelse. Då visades den klassiska svartvita stumfilmen ”En kvinnas mysterium” från 1928 av danske mästerregissören Carl Theodor Dreyer. En restaurerad film som bygger på Jeanne d´Arcs sista dagar. Kvällens höjdpunkt var den danske pianisten Ronen Thalmay som med ett suveränt pianospel ackompanjerade filmen. Ett framträdande som väckte stor uppskattning hos publiken.

                 
 

 

 

 

Aktuellt miljömöte på Kiviks Bio:
”Så ska vi rädda Hanöbukten!”

Kiviks Bio fylldes till sista plats lördagen den 27 januari när forskare och representanter för olika myndigheter träffades för ett informationsmöte och debatt hur man tillsammans ska kunna agera för att rädda den svårt miljödrabbade Hanöbukten.
Arrangörer för mötet var Kiviks Museum, World Maritime University, Kiviks församling, Byalaget på Kivik, Kiviks Bio, Lions, Studieförbundet Vuxenskolan och Ålakustens Kulturarvsförening.

 

 

Julafton med Ferdinand och Tomten!

På julafton 2017 fylldes salongen på Kiviks Bio med förväntansfulla barn och vuxna för en stunds avkoppling innan julfirandet. I år visades den nyinspelade filmen  ”Tjuren Ferdinand”.  Filmen visades både kl 10.00 och 12.00 p g a det stora intresset! Ferdinand är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med stort hjärta som hellre luktar på blommor än stångas med andra tjurar. Självklart blev ”Tomten Sven” populär med sin godisbricka.

 

Nygammal klassiker fyllde Kiviks Bio!

Premiären på nyinspelningen av Agatha Christie-klassikern ”Mordet på Orientexpressen” på fredagskvällen den 24 november 2017 lockade kivikspubliken som ställde upp mangrant och fyllde biosalongen till sista plats. Det krävdes även en extraföreställning på måndagen den 27 november för att ge fler möjlighet att få se filmen.

          

           

Fullsatt premiär på svensk komedifilm!

Premiärkvällen den 10 november 2017 på den svenska komedin ”All inclusive” med bl a Suzanne Reuter i huvudrollen fyllde Kiviks Bio till sista plats. Även extraföreställningen på måndagskvällen lockade många besökare till bion.

 

Premiär för Radiobio på Kiviks Bio!

På fredagskvällen den 6 oktober var det premiär på Kiviks Bio för ”radiobio”. Ett evenemang till förmån för Världens barn i samarbete med Radio P4 Kristianstad. Publiken fick lyssna till  den uppmärksammade radiodokumentären ”Saknad”  som gjorts av journalisten Linda Everéus på Radio Kristianstad. Dokumentären handlar om ett försvinnande på Österlen, där Gunnar cyklade hemifrån och försvann.  -Det är första gången vi anordnar radiobio på Österlen och det var roligt att kunna ha den här lyssningen just i Kivik, eftersom det var på Stenshuvud som det hände, säger Linda Everéus som tillsammans med kollegan Anna Maris presenterade dokumentären.

 

                            

Medlemskväll med film och mingel!

Det blev en härlig filmkväll på Kiviks Bio fredagen den 1 september när medlemmar i Byalaget på Kivik och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik samlades för att umgås och se  film. Valet föll på den klassiska filmen från 1982 ”Den enfaldige mördaren” skriven och regisserad av Hans Alfredson.

 

 

                                              

 

Populär The Square fyllde bion både på
premiären och på extravisningarna!

Det blev rusning till Den Guldpalmsbelönade  ”The Square” av Ruben Östlund på biograferna runt om i landet. Kiviks Bio fylldes till sista plats både på premiärkvällen fredag 25 augusti, vilket ledde till två fullsatta extravisningar måndag 28 augusti och tisdag 29 augusti.

 

             

Medlemsdag med Milos Forman-tema

Det blev en lyckad heldag torsdagen den 10 augusti för medlemmarna i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik när man samlades på Kiviks Bio för att se tre filmer av Milos Forman, äta lunch diskutera film och mingla i solskenet utanför bion. Samtalen leddes av Michael Tapper, kritiker på Sydsvenskan, och filmvetaren Anders Alfe.

                 

                             

 

Festlig Ungdomsfestival på Kiviks Bio!

Ungdomsfestivalen den 20-21 juli 2017 på Kiviks Bio blev även i år en populär aktivitet som lockade både barn och föräldrar till bion. Det smakade bra med frukost på bion vid morgonfilmerna Pingvinresan 2 på torsdagen och Klas Klättermus på fredagen innan det var dags att bänka sig igen på eftermiddagsfilmerna Apornas Planet- striden och Spiderman Homecoming.

 

 

Filmfest under äppelträden i Kivik!

Som vanligt blev det stor fest när SFS (Sveriges Förenade Filmstudios) kom till Kiviks Bio och samlades till evenemanget ”Film under äppelträden” . Under helgen 20-21 maj var det dags igen – för femtonde året! Sju filmer hann man med och solen sken från en klarblå himmel när de 100 deltagarna samlades för fikapaus vid bion och lunch på stranden.

 
Jannike Åhlund, en av regissörerna till ”Citizen Schein”, samtalar med Filmrutans redaktör Marika Junström. Sedan blev det film för hela slanten, men också fikapaus i solskenet.

           

 

Cowboy och praliner på medlemskväll

Medlemskvällen på Kiviks Bio den 15 maj innehöll både choklad, praliner och film.
I centrum stod Kiviks egen ”Cake Cowboy” – Markus Lundqvist som berättade om sin passion för choklad, tårtor och desserter. Markus har bland annat medverkat i ”Dessertmästarna” på TV. Kvällen avslutades med Lasse Hallströms Oscarsnominerade och hyllade kärleksfilm ”Chocolat” från 2000 med Johnny Depp,Lena Ohlin och Peter Stormare.

             

                

 

Årsmöte i vårsol för Kiviks Bio

Årsmötet den 1 april 2017 på Kiviks Bio lockade ett 20-tal medlemmar som i vårsolen kunde konstatera att säsongen 2016 blev ett nytt framgångsrikt år för bion. Totalt genomfördes 124 föreställningar som drog hela 5 916 besökare! De 13 direktsända evenemangen med opera, balett, musikal och konsert lockade 651 besökare. Vid årsmötet framkom bl a att både ekonomin och framtidstron är god för Kulturföreningen Bernadotte på Kivik som äger och driver biografen.


Styrelsen omvaldes i sin helhet och består av   Anita Egerius och Anders Alfe avtackades för
fr v Åke Bergholm, Marit Gemmel,                           sina insatser i filmsättargruppen.                      
Ann-Charlotte Hagelin, Gunilla Nilsson, Kristina
Rosenkvist, Gunnel Lönnkvist och Erik Eriksson.

Mats Uppvik och Erik Eriksson i samspråk.  En fika i vårsolen före årsmötet smakade bra.

 

Glada Änkan med Henrik Dorsin
drog ned applåder på Kiviks Bio

Frans Lehárs operettklassiker ”Glada Änkan” som gjort succé på Stockholmsoperan lockade också publiken i Kivik. Det blev två föreställningar, lördagen den 11 februari och en extraföreställning på söndagen. Succén beror till stor del på skådespelaren och komikern Henrik Dorsin i huvudrollen som lyfter operetten i en helt ny uppsättning.

         
Som vanligt smakade det bra med snittar och något gott att dricka i pausen.

 

Sara Broos mötte publiken i Kivik
med kritikerrosad dokumentär

Filmaren och regissören Sara Broos hyllades med applåder på Kiviks Bio på söndagskvällen den 8 januari efter visningen av hennes dokumentärfilm ”Speglingar”. En film som med stor ömsinthet och värme skildrar förhållandet mellan Sara och hennes mor, konstnären Karin Broos. Efter visningen deltog Sara Broos i samtal med publiken om filmen där hon berättade om hur dokumentären växte fram.


Anders Alfe i Kiviks Bios filmsättargrupp ledde samtalet med Sara Broos efter visningen.

   

Tomten och Bamse på Kiviks Bio!

Som vanligt på julafton fylldes Kiviks Bio av både barn och vuxna som kopplade av en stund i julstöket med att se på film. I år var det premiären på ”Bamse och häxans dotter” som stod på programmet . Självklart fanns  ”Tomten Christin” på plats även i år och  bjöd på godis.

 

 

 

 

 

Kul på bion tyckte barnen i Kivik!

Fredagskvällen den 11 november blev en riktig festkväll på Kiviks Bio när barn från bland annat Fritidsgården hade bokat hela biografen för en spännande filmupplevelse.

dsc_0020        dsc_0012

dsc_0015     dsc_0013

dsc_0016                                      dsc_0011

 

Don Giovanni värmde på Kiviks Bio!

Medan regnet och blåsten drog fram över Kivik fylldes biosalongen till sista plats på lördagen den 22 oktober. Det var direktsändningen från Metropolitanoperan i New York av Mozarts ”Don Giovanni” som lockade publiken. I en av de bärande rollerna återfanns den svenska operastjärnan Malin Byström. I pausen serverades som vanligt ett utbud av hemmagjorda snittar och bakverk, vilket värmde i höstrusket.

images-1                                                      images-2

dsc_0174 dsc_0178
dsc_0177  unknown-1

 

 

Äppelkriget lika populär som 1971!

Samtidigt som regnet vräkte ned över Kivik strömmade folk till Kiviks Bio på söndagseftermiddagen den 2 oktober och fyllde salongen till sista plats. Den gamla klassikern från 1971 av Hasse Alfredsson och Tage Danielsson kändes lika aktuell nu som när den hade premiär. Vid årets Äppelmarknad i Kivik tilldelades också Hasse Alfredsson det ärofyllda priset ”Guldäpplet” vilket gav filmen extra aktualitet. Publiken trängdes i foajén och inne i salongen där kaffe och hembakade äppelkakor serverades.

dsc_0173 dsc_0168

dsc_0172 dsc_0164

dsc_0163 dsc_0165

 

Festlig premiärkväll på Kiviks Bio!

Biosalongen fylldes på nytt till sista plats på fredagskvällen den 9 september 2016 när Kiviks Bio premiärvisade Pernilla Augusts omtalade film ”Den allvarsamma leken”. Pernilla August hade planerat att närvara i Kivik men fick förhinder att komma. Hon skickade en personlig hälsning till premiärpubliken på Kiviks Bio och hoppas kunna återkomma vid ett annat tillfälle.

unknown denallvarsammalekenx-2

dsc_0146 dsc_0143
dsc_0148 dsc_0135
dsc_0129 dsc_0145

 

Populärt med Kalle på Spången

P1080616 P1080623

Medlemmarna i Byalaget på Kivik och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik samlades på fredagskvällen den 2 september 2016 för att tillsammans se den gamla klassikern Kalle på Spången. Filmen, med Edvard Persson i huvudrollen, spelades in 1939. Den blev en stor succé, inte minst i Danmark där den blev en av de filmer som visats längst.

 

 

Florence Foster Jenkins
drog fullt hus på Kiviks Bio!

Det blev en festlig inramning med röda mattor och cider när Kiviks Bio på fredagen den 26 augusti visade premiären på den omtalade filmen ”Florence Foster Jenkins”. En fullsatt salong med 100 personer utbrast i en spontan applåd efter filmen som lockade till många skratt, men även till eftertanke. En av filmens huvudpersoner, Rebecca Ferguson, var ett bekant ansikte för många med tanke på hennes uppväxt i Simrishamn.

florence          images

DSCN0331 DSCN0336
DSCN0335                       DSCN0334_01

Populära Ungdomsdagar på Kiviks Bio!

Även årets Ungdomsdagar på Kiviks Bio blev en succé för både barn och föräldrar den 21 och 22 juli 2016. Första filmen på torsdagsmorgonen, Ice Age, blev snabbt fullbokad varför en extraföreställning sattes in på söndagen. Även filmen Stora vänliga Jätten fyllde bion vid första föreställningen och fick en extravisning på måndagen!
DSC_0188 DSC_0007 DSC_0176 DSC_0003
DSC_0170 DSC_0182
DSC_0189 DSC_0190
DSC_0178                                               DSC_0167
DSC_0162                                               DSC_0164
DSC_0157 DSC_0165

 

Mingelträff med Hjälpande Händer

Ett 20-tal ”Hjälpande Händer” samlades till en trevlig mingelträff på bion på lördagseftermiddagen den 9 juli för att få information om kommande aktiviteter och få tillfälle att träffas under familjära former.

DSC_0135 DSC_0132
DSC_0130 DSC_0120
DSC_0127                                DSC_0126

Albin med mormor Tuuli Joki                            Anita, Mats och Erik trivdes i solskenet

 

Glad filmkväll med Kiviks Rotaryklubb

Först en god och glad middag på Vitemölla Badhotell, sedan förflyttning till Kiviks Bio som Kiviks rotaryklubb hyrt för en egen filmkväll tisdagen den 26 april. Ett 40-tal rotaryaner samlades på bion för att se filmen om Vitemölla Badhotell som gjorts av tidigare radiojournalisten Krister Hjelm.

DSC_0100 DSC_0097
Krister Hjelm fick mycket uppskattning från deltagarna vid rotaryträffen på Kiviks Bio.

DSC_0092 DSC_0098

DSC_0093 DSC_0096

 

 

Nya styrelsen för Kiviks Bio

DSC_0059
Styrelsen som valdes på årsmötet den 2 april 2016. Fr v Åke Bergholm, Marit Gemmel (nyvald), Ann-Charlotte Hagelin (nyvald),  Gunilla Nilsson, Kristina Rosenkvist, Gunnel Lönnkvist och Erik Eriksson.

DSC_0051 DSC_0053
Årsmötet på Kiviks Bio var välbesökt.                      Tuuli Joki avtackades för sin insats i styrelsen.

DSC_0046 DSC_0044
Mats Uppvik och Erik Eriksson  planerar.                  Engagerade medlemmar på årsmötet.

 

 

 

Magisk Madama Butterfly fängslade

images-2                        images-3
Direktsändningen från MET på Kiviks Bio lördag 2 april fyllde hela biosalongen!

DSC_0069 DSC_0082
Pensionärsuniversitetet från Kristianstad kom med 46 medlemmar i egen buss till föreställningen på Kiviks Bio.
DSC_0079    DSC_0072  images-1
DSC_0076 DSC_0077 (1)

Tuuli, Gunnel och Leif fanns som vanligt på plats och dukade upp läckerheter i pausen.

 

 

 

 

Kvällen då Queen rockade loss i Kivik!
queen
DSC_0030DSC_0040

DSC_0038DSC_0034
DSC_0027DSC_0031

Kristina, Håkan och Gunnel tog hand om besökarna och serverade både musik  och tilltugg
vid Queen-föreställningen på Kiviks Bio den 11 mars 2016

 

Fullsatt vid Zlatan-premiären!

DSC_0055

Dokumentären om Zlatan fyllde hela salongen på premiären den 17 februari 2016

DSC_0054DSC_0043

DSC_0037 DSC_0046

DSC_0040                                                  DSC_0038

 

 

 

Julaftonsfilm med Snobben
och Tomten på Kiviks Bio!

DSC_0034
Tomten och premiären på Snobben lockade både barn och vuxna till bion på julafton!

DSC_0030 DSC_0024

DSC_0021           DSC_0038

 

Ronaldo-fest
på Kiviks Bio!

Kiviks Bio fylldes till sista plats på måndagskvällen den 9 november 2015 med unga fotbollsentusiaster. Det var Kiviks AIF med ungdomstränaren Fredrik Lundberg
i spetsen som bokat in en helkväll för sina unga fotbollstalanger som
under stort jubel fick se dokumentärfilmen om fotbollsikonen Christiano Ronaldo.bio bio2
På plats fanns också Kivikssonen Gabriel Aspelin som berättade om sitt stora fotbollsintresse som just nu lett honom till en praktikplats hos Malmö FF.

hi-res-464993311-cristiano-ronaldo-of-real-madrid-cf-holds-the-ballon_crop_north            images images-1      images

Några typiska bilder som visar hur Christiano Ronaldo trollbinder sin publik.

 

Beata Gårdeler om
”Flocken” på Kiviks Bio

Beata 1-2

Regissören Beata Gårdeler gästade
Kiviks Bio torsdagen den 5 november och
berättade om sin uppmärksammade film

”Flocken” som skildrar ett litet svenskt samhälle som
plötsligt skakas av en dramatisk händelse.

 

Succékväll med Sven Melander
på Kiviks Bio den 10 oktober 2015


DSC_0029
                                                      Sven 1
Glada miner när de gamla kompisarna Sven Melander och Åke Bergholm möttes igen.

DSC_0045 DSC_0044
Många ville prata med Sven Melander och ta bilder på den populäre komikern.

DSC_0040 DSC_0025
 En selfie med Sven Melander i minglet.                       Åke, Kristina, Sven och Kai i pausen.

DSC_0048 DSC_0055

Sven 3                       DSC_0051

DSC_0059 DSC_0060

 

Kulturprofilen Jacques Werup trollband publiken
på Kiviks Bio den 18 september 2015

DSC_0020 DSC_0019DSC_0018

DSC_0002 DSC_0016

DSC_0008 DSC_0023

DSC_0021 DSC_0009

 
Så här festligt hade vi vid livesändningen från London på Kiviks Bio av ”The Rocky Horror Show” den 17 september 2015.
DSC_0009DSC_0005

DSC_0027 DSC_0011

DSC_0012 DSC_0020

DSC_0030 DSC_0022

DSC_0002                               DSC_0025
 

Premiär på Kiviks Bio av ”Jag är Ingrid” den 28 augusti 2015

DSC_0078 DSC_0079 2

DSC_0088 2 DSC_0099

DSC_0091                                        DSC_0095

Hej då, till gamla projektorn!

Nu har den gamla filmprojektorn på Kiviks Bio fått ett nytt hem! Den är på väg till staden Lugoj i Rumänien, där den kommer att användas på en skola för handikappade barn.
-Det här blir en stor glädje för alla barnen, säger Titu Ciuciuc och Lica Sebiah som hämtade projektorn och nu är på väg de 170 milen till Lugoj. Projektorn är av märket AGA 35 mm och tillverkades i början av 1950-talet. Till Kiviks Bio kom den i början av 1980-talet.
En exakt kopia av projektorn finns i entrén till Kiviks Bio som ett minne av den gamla filmepoken.

 DSC_0088

DSC_0083

Mingelbilder från Ung Festival 29-31 juli 2015

Så här trevligt kan man ha det på Kiviks Bio när vi bjuder in till filmfestival för hela familjen!
DSC_0081 DSC_0093 DSC_0102 DSC_0106DSC_0088DSC_0110

DSC_0084                             DSC_0119

 

Nostalgimöte den 10:e juli 2015maskinisthistoria

Fredagen den 10:e juli 2015 var en historisk dag. Då visade vi en kort 35 mm film för sista gången. Tidigare maskinister var samlade för gravöl, korvgrillning och maskinistminnen. På bild poserar: Anders Wretstrand. Morgan Leijström. Sven Gedda. Jonas Roth. Maria. Carl-Axel Bengtsson. Kai Svensson saknas vid fototillfället.

2015 års kulturpristagare i Simrishamns kommun

Borrby Biografförening och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik, Kiviks bio tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2015 för sina gärningar med att bredda kulturutbudet i Simrishamns kommun och öppna byarna mot den stora världen med livesändningar från Metropolitan Opera i New York. Föreningarna samarbetar kring kulturfilmdagar med regissörsbesök, samverkar med andra verksamheter samt ordnar seniorbiovisningar. Båda föreningarna driver sina biografverksamheter i nästan hundraåriga lokaler i Borrby och Kivik, något som i sig kan ses som en kulturgärning.
CIMG9275 dip-ros
Kulturpriset delades ut på nationaldagen i Brunnsparken. Åke Bergholm och Erik Eriksson från Kiviks Bio flankerar Annika Westergren, Borrby Bio.

Från Kiruna till Ystad
Helgen 23-24:e maj gästade Sveriges Förenades Filmstudios Kivik för sitt årliga arrangemang ”FILM UNDER ÄPPELTRÄDEN” med filmentusiaster från norr till söder.
sff1 sff2sff3 sff4

 Mingelbilder från galapremiären av GENTLEMEN.
pr1b  pr2bpr3b pr4b
Fler foton från bion
ming20ming21Ming23ming22MaskinisternaMing30
Från ovanming28

Kommentarer inaktiverade.