Galleri

Medlemsdag.

Lördagen den 5:e oktober var det dags för medlemsdag.

Två filmer av Pedro Almodóvar visades.

Allt om min mamma”och den allra senaste: ”Smärta och Hjärta”.

I pausen serverades snittar och dryck!

Bröderna Lejonhjärta!

I samarrangemanget för medlemmarna i Byalaget och Kiviks bio bjöds det på fika innan Helena Rimfors

gav en medryckande beskrivning av olika episoder under inspelningenav kvällens film

Bröderna Lejonhjärta” I de vackra sekvenserna när de två bröderna, Skorpan och Jonatan,

rider i Körsbärsdalen så är det genom Källagårdens äppelodling de tar sig fram och en del

av de pittoreska husen i filmen finns att se på Drakamöllan.

 

Ny ljudanläggning!

Bion har efter dryga tre dagars arbete utsustats med en ny ljudanläggning av yppersta kvalitet!

Vi hoppas att det blir till glädje för vår publik! Inte minst vid våra direktsända operaföreställningar!

 

Söndagen den 21:a Juli visades Lindy-return of Little Light. En dokumentär om artisten Lindy Larsson.

Bion gästades av Regissören Ida Persson Lännerberg och producenten China Åhlander.

Efter filmen samtalade de med Anders Alfe om arbetet med filmen.

 

Ungdomsfestival i sommarvärme!

Barn-och ungdomsfestivalen på Kiviks Bio torsdag-fredag 18 och 19 juli 2019 lockade som vanligt både barn, ungdomar och vuxna till Bion, trots sommarvärme. Filmen Lejonkungen blev snabbt fullbokad på fredagen varför två extravisningar sattes in på måndag den 22 juli och tisdag 23 juli.

 

Film, mingel och boksläpp!

Söndagen den 26 maj 2019 lockade Kiviks Bio med Peter Jacksons omtalade film från första världskriget ”They shall not grow old”. Evenemanget med både mingel, film och boksläpp var ett samarbete mellan Kiviks museum Byalaget på Kivik och Kiviks Bio.. Filmen bestod gav gamla dokumentära filmer som uppdaterats och färglagts. Vid filmvisningen presenterade också Dafvid Hermansson sin nya bok ”Kriget som skulle skapa evig världsfred…”. 

 

Film under äppelträden.

För sextonde året arrangerade Sveriges Förenade Filmstudios sitt populära arrangemang.

På lördagen visades film från  kl. 09.00 till midnatt med paus för lunch och middag på Kiviks hotell.

Morgonen inleddes med ett samtal mellan Eva Lindfors och filmjournalisten Annika Gustavsson

om regissören Cristi Puiu som regisserat den första filmen.

På söndagen visades film från kl 10.00 till 15.30.

 

.

Premiärsuccé för Venus födelse!

Det blev en succéartad premiärföreställning på Kiviks Bio fredagen den 26 april med den dramatiska och experimentella monologen Venus födelse av och med Lisa Parodi. En berättelse om obesvarad kärlek, ensamhet och konsten att älska. Den experimentella pjäsen i två akter blandar sång och dans med konstfilmer och ett skådespel som rör sig mellan tid och rum. I pausen bjöds publiken på kaffe och kaka och välkomnades i entrén innan föreställningen med ”premiärbubbel” från Kiviks Musteri.

 

Fullsatt på premiären för Richard Hoberts nya kärleksdrama från Föröarna

Premiären på Richard Hoberts omskrivna nya film ”Fågelfångarens son” på Kiviks Bio fredagen den 5 april blev en stor publiksuccé. Premiärvisningen var slutsåld lång tid i förväg. Som vanligt valde Richard Hobert Kiviks Bio som premiärort för sin nya film. Den tolfte i ordningen. Och det var en stolt och glad regissör som tog emot premiärpublikens applåder efter filmen. Före visningen intervjuades Richard Hobert av Åke Bergholm, vice ordförande i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik, om hur filmen växt fram efter sju års arbete.

Årsmöte med rekordsiffror och populär korvgrillning!

Årsmötet i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik lördagen den 23 mars 2019 lockade ett 25-tal medlemmar som kunde glädjas åt ännu ett framgångsrikt år. Den positiva utvecklingen för Kiviks Bio fortsätter och under 2018 slogs åter rekord i både antal föreställningar och besökare. Under 2018 lockade 132 filmvisningar 6 427 besökare! Dessutom tillkommer opera-, balett- och konsertevenemangen. Föreningen hr nu 792 medlemmar. Årets stora publikdragare var ”Mamma Mia! Here we go again” som visades nio gånger för totalt 830 besökare. Efter årsmötet väntade den populära korvgrillningen med Tuuli Joki och Leif Månsson.
Den nya styrelsen som valdes på årsmötet består av Erik Eriksson, Åke Bergholm, Marit Pedersen-Gemmel, Kristina Rosenkvist, Harriet Gestrelius och nyvalda Anita Berlin som ersätter Gunilla Nilsson.

Tuuli Joki populär korvgrillare på årsmötet!

Kvinnomakt på Kvinnodagen på Kiviks Bio!

På internationella kvinnodagen i fredags den 8 mars 2019 gjorde Jeanette Ovesson (m), ny ordförande i Simrishamns kommunstyrelse, ett studiebesök på Kiviks Bio. Det resulterade i att hon ställde upp som biljettrivare på kvällens film, som passande nog på kvinnodagen var premiärvisningen av ”En kvinna bland män”!  En film som handlar om den färgstarka Ruth Bader Ginsburg som blev ledamot i USAs högsta domstol 1993 och länge var enda kvinnan bland de nio ledamöterna.

 

Samverkan för Hanöbukten fyllde Bion!

För andra året i följd samlades ett 70-tal engagerade forskare, entreprenörer, fiskare, miljöarbetare med flera på bion för att informera varandra om läget i Hanöbukten. Syftet med mötet var att ge åhörarna en lägesbeskrivning om situationen i Hanöbukten och ge en översiktlig sammanfattning om vad olika samverkansaktörer gjort under 2018 och framför allt – vad man kommer att göra under 2019. Det blev engagerade diskussioner, inte minst under kaffepausen där deltagarna möttes under trevliga former.

 

Bamse och Tomten -drog barnen till bion!

Julaftonsfilm på Kiviks Bio är nu en populär tradition. På Julafton 2018 visades ”Bamse och dunderklockan”  som lockade både barn och vuxna till båda föreställningarna. Självklart blev Tomten Peter med sin godiskorg populär. Som vanligt lottades affischen till Bamse ut bland barnen. 

 

 

Richard Hobert om sin nya roman som snart har premiär på Kiviks Bio!

Det blev en mycket välbesökt och trivsam mingelkväll på Kiviks Bio fredagen den 4 oktober 2018 då regissören,  författaren och kiviksbon Richard Hobert stod i centrum i foajén på bion och tog emot besökarna. Richard Hobert berättade med inlevelse om sin nya roman ”Fågelfångarens son” som just utkommit. En bok som också ligger som grund för filmen med samma namn som kommer att ha premiär i februari 2019 på Kiviks Bio!

Medlemskväll med ”Bombi Bitt och jag”! 

Kiviks Bio fylldes till sista plats på onsdagskvällen den 19 september 2018 när medlemmarna i Byalaget på Kivik och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik bjöds på en nostalgiupplevelse med filmen ”Bombi Bitt och jag”. Filmen spelades in i bl a Kivik och baseras på TV-serien från 1968 då Stellan Skarsgård fick sitt stora genombrott. I publiken fanns flera kiviksbor som medverkade i filmen som statister och som berättade om sina oförglömliga upplevelser.

Populär ungdomsfestival fyllde bion!

Ungdomsfestivalen på Kiviks Bio 19-20 juli 2018 blev som vanligt ett populärt evenemang som lockade flera hundra besökare, både barn, föräldrar och morföräldrar.  Torsdagens första film ”LasseMajas detektivbyrå-Det första mysteriet” var fullbokad varför ytterligare en föreställning sattes in. Sedan följde ”Isle of Dogs” på eftermiddagen. Fredagen inleddes med ”Den otroliga historien om det jättestora päronet” .  Festivalen avslutades med ”Love Simon”. Ett uppskattat inslag är frukostpåsen som delas ut till alla som kommer på morgonfilmerna.

Nostalgikväll med Kiviksamatörerna

Det blev en uppskattad och välbesökt nostalgikväll på Kiviks Bio på torsdagskvällen den 28 juni när Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Bio och Café Sågmöllan bjöd in till en tripp tillbaka till 1958 då den sista revyföreställningen uppfördes på Kiviks Bio. Välkända Kiviksprofiler presenterades av Stenolof Olsson som själv spelade med i flera revyer. Övriga medverkande profiler var Göte Ericson som tillsammans med John Pohlman sjöng och spelade välkända kupletter. Även Mats Uppvik och Katarina Tarkman framförde en duett ackompanjerad av Ulrika Norman.

 

Uppskattad Sing Along med Mamma Mia!

Medlemskväll i sommarvärme
med mingel och musikaltema

Bion fylldes av entusiastiska medlemmar på onsdagskvällen den 16 maj som njöt av premiären från en inspelning av ett liveframträdande på Dominion Theatre i London av ”An American in Paris”. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron som utspelas i Paris direkt efter andra världskriget. Kivikspubliken fick uppleva George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. I pausen blev det ett familjärt mingelmys med tilltugg och svalkande dryck i sommarvärmen.

Årsmöte med korvgrillning
och invigning av Mats Terrass!

Ett 30-tal medlemmar i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik slöt upp till årsmötet lördagen den 24 mars 2018 på Kiviks Bio. Vid årsmötet konstaterades bland annat att den positiva utvecklingen för biografen fortsatte under 2017. Ekonomin är mycket god och medlemsantalet vid årsskiftet uppgick till 676 personer. Under 2017 genomfördes 124 föreställningar med film, direktsända operaföreställningar och konserter som lockade drygt 6 000 personer till biografen. Efter förhandlingarna var det dags att med korvgrillning inviga den nya uteplatsen som döpts till ”Mats Terrass”, efter initiativtagaren Mats Uppvik.

  
 Gunnel Lönnkvist avtackades för sin mångåriga insats i styrelsen av Erik Eriksson. 

 
En stolt Mats Uppvik framför terrassen som fått hans namn. Leif och Tuuli grillade korv.

 
Den nya terrassen fylldes med glada och korvsugna medlemmar efter årsmötet.

Unik filmupplevelse på Kiviks Bio
med svartvit stumfilm och pianist!

Besökarna på söndagskvällen den 4 februari fick vara med om en mycket annorlunda filmupplevelse. Då visades den klassiska svartvita stumfilmen ”En kvinnas mysterium” från 1928 av danske mästerregissören Carl Theodor Dreyer. En restaurerad film som bygger på Jeanne d´Arcs sista dagar. Kvällens höjdpunkt var den danske pianisten Ronen Thalmay som med ett suveränt pianospel ackompanjerade filmen. Ett framträdande som väckte stor uppskattning hos publiken.

                 
 

 

Aktuellt miljömöte på Kiviks Bio:
”Så ska vi rädda Hanöbukten!”

Kiviks Bio fylldes till sista plats lördagen den 27 januari när forskare och representanter för olika myndigheter träffades för ett informationsmöte och debatt hur man tillsammans ska kunna agera för att rädda den svårt miljödrabbade Hanöbukten.
Arrangörer för mötet var Kiviks Museum, World Maritime University, Kiviks församling, Byalaget på Kivik, Kiviks Bio, Lions, Studieförbundet Vuxenskolan och Ålakustens Kulturarvsförening.

 

 

2015 års kulturpris i Simrishamns kommun till Kiviks Bio och Borrby Bio

Borrby Biografförening och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik, Kiviks Bio, tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2015 för sina gärningar med att bredda kulturutbudet i Simrishamns kommun och öppna byarna mot den stora världen med livesändningar från Metropolitan Opera i New York. Föreningarna samarbetar kring kulturfilmdagar med regissörsbesök, samverkar med andra verksamheter samt ordnar seniorbiovisningar. Båda föreningarna driver sina biografverksamheter i nästan hundraåriga lokaler i Borrby och Kivik, något som i sig kan ses som en kulturgärning.
CIMG9275 dip-ros
Kulturpriset delades ut på nationaldagen i Brunnsparken. Åke Bergholm och Erik Eriksson från Kiviks Bio flankerar Annika Westergren, Borrby Bio.

 

 
 

Kommentarer inaktiverade.