Galleri

Välbesökt romanmingel på bion med Richard Hobert

Regissören, författaren och kiviksbon Richard Hobert drog en nästan fullsatt salong på Kiviks Bio tisdagen den 21 maj 2024 vid presentationen av den nyutkomna romanen “Som en man på Österlen”. En roman som beskrivs som en “feelgoodberättelse med mycket svärta”. Kiviksborna strömmade till biografen för att lyssna på Richard Hobert och Piratförlagets förlagschef Augustin Erba som på scenen berättade om boken och svarade på frågor från publiken. Köpsugna besökare kunde också köpa boken och få den signerad av Richard Hobert. 

 

Möte med Rolf Lassgård på Kiviks Bio!

Rolf Lassgård intervjuas av Kiviks Bios Åke Bergholm

Vid extra-visningen inför en fullsatt salong på Kiviks Bio måndagen den 22 april 2024 av den danska succéfilmen Möte i Rom fanns Rolf Lassgård på plats. Han har en av huvudrollerna i filmen och berättade livfullt och engagerat om filmen, och också om sin långa framgångsrika skådespelarkarriär. Allt började hemma i Östersund där den unge Rolf kom med i olika barnpjäser. Idag är Rolf Lassgård en av Sveriges populäraste skådespelare med en rad framgångsrika roller som belönats både med Guldbaggar och andra utmärkelser. Efter filmen ställde Rolf Lassgård upp och svarade på frågor från den begeistrade publiken på Kiviks Bio.

Årsmöte med ännu ett framgångsrikt bio-år för Kiviks Bio!

Årsmötet lördagen den 20 april 2024 i Kulturföreningen Bernadotte (Kiviks Bio) blev ännu en gång ett möte där medlemmarna kunde glädjas åt ett nytt framgångsrikt bio-år. Under 2023 ökade antalet besökare på Kiviks Bio med 1 000 jämfört med året innan och nådde nu 7 428 besök! Och antalet visningar ökade till 140 (136). Till det kommer direktsänd opera och konserter som är populära bland många i både Kivik och närliggande orter.
De mest publikdragande filmerna under 2023 som visades flera gånger var Indiana Jones and the dial of destiny, Oppenheimer, And Akten, Barbie och Hammarskjöld.
-Vi kan glädjas åt ett fantastiskt filmår 2023, konstaterade Kiviks Bios ordförande Harriet Gestrelius vid årsmötet.
Styrelsen, som beviljades ansvarsfrihet för 2023, omvaldes i sin helhet.
Som vanligt avslutades årsmötet med den populära korvgrillningen utomhus i den kyliga men soliga vårdagen.

 

Direktsänd nyårskonsert från Berlin på Kiviks bio!

Det blev en festlig nyårsafton 2023 på Kiviks Bio då ett stort antal musikentusiaster samlades i biosalongen för att fira in det nya året med en direktsänd galakonsert från konserthallen Berliner Philharmonie i Berlin.
Berlinfilharmonikerna under ledning av Kirill Petrenko bjöd den här gången på musik av Richard Wagner.
På plats fanns även denna nyårsafton mästersångarna Jonas Kaufmann och Georg Zeppenfeld.

   

   

 

Fullsatt på bion med Tomten och Bamse!

Som vanligt fylldes salongen på Kiviks Bio när det vankades julaftonsfilm. Så även på julafton 2023 då både vuxna och barn samlades på bion för att titta på Bamse och världens minsta äventyr. Och självklart fanns tomten på plats med sin populära godiskorg.

 

     

Medlemsdag med filmfrossa!

Kiviks Bios medlemsdag den 12 augusti 2023 blev som vanligt en heldag med festlig inramning. Deltagarna bjöds på två gamla storfilmer Blues Brothers och O Brother, where art thou?. Dessutom minglades det i pausen med en välsmakande måltid.

                                  

 

Populär Barn/Ungdomsfestival på bion!

Även 2023 års Barn/Ungdomsfestival på Kiviks Bio som genomfördes 20 och 21 juli blev ett populärt evenemang för både barn och vuxna. Fyra filmer visades, två med start 09.00 och två på eftermiddagarna (16.00). Den omskrivna nyproduktionen av Barbie blev snabbt fullsatt och filmen sattes in tre gånger!

 

Tintin och Milou välkomnar till Kiviks Bio!

Den världskände seriefiguren Tintin och hans trogna hund Milou pryder nu elskåpet på Kiviks Bios fasad under porträtten av Charlie Chaplin och Marilyn Monroe! Bakgrunden är att Kiviks Bio tilldelat konststuderande Natalia Mikhalchuk ett stipendium som uppmuntran för hennes konststudier. Natalia studerar vid SARA (Swedish Academy of Realistic Art) i Simrishamn. I motiveringen står:

Natalia har i ett projekt åtagit sig att skapa ett inspirerande motiv på ett elskåp vid Kiviks Bio. Med sin konstnärliga och idérika talang bidrar Natalia därmed till att ytterligare stärka attraktionskraften för Kiviks Bio.

 

Populärt musikalläger för barn i Kivik

Scen Kivik välkomnar i år( sommaren 2023) alla barn som vill lära sig sjunga, dansa och spela teater oavsett tidigare erfarenhet. Lägret äger rum under vecka 26 och 27 då man kommer utforska musikalens värld! I slutet av lägret kommer man att bjuda in nära och kära till en härlig uppvisning på Kiviks Bio där man bjuder på två minimusikaler.

Full fart på bion igen efter “pandemi-åren”!

Årsmötet lördagen den 15 april 2023 för Kulturföreningen Bernadottes (Kiviks Bio) medlemmar blev en glädjande  summering av det gångna verksamhetsåret 2022. Efter två års pandemieffekt med stängda biolokaler och kraftigt reducerat besöksantal – blev 2022 ett bra år för Kiviks Bio. Från den 11 februari 2022 kunde hela biosalongen med 99 platser åter öppnas. Under 2022 genomfördes 136 filmvisningar som sammanlagt drog 6 366 besökare. Dessutom tillkommer nio direktsändningar – sju operor från Metropolitan operan i New York, en revy från Scalateatern i Stockholm och en välbesökt nyårskonsert med Berlinfilharmonikerna. Och Kiviks Bios ordförande Harriet Gestrelius kunde belåtet konstatera att medan antalet biobesök i Sverige minskade med 35 procent jämfört med succéåret 2019 – blev motsvarande siffra för Kiviks Bio 23 procent. 
Och den avslutande korvgrillningen hos grillmästarna Krister Bringéus och Magnus Dahlkvist blev som vanligt den mest populära punkten på dagordningen!
Styrelsen, som beviljades ansvarsfrihet, förnyades med två nya medlemmar. Maria Albertsson och Eilidh Wiseman som ersätter Marit Gemmel och Susan Bolgar som lämnar styrelsen och avtackades vid årsmötet.


Den nya styrelsen fr v Harriet Gestrelius, Eilidh Wiseman (nyval), Maria Albertsson (nyval),
Anita Berlin, Åke Bergholm och  Henrik Elmrud. (På bilden saknas Kristina Rosenkvist).

 


Harriet Gestrelius (ordförande) avtackar Susan Bolgar och Marit Gemmel


Richard Hobert och Staffan Gestrelius i glatt samspråk.


Valberedningens ordförande Mats Uppvik föreslog den nya styrelsen


Ewa Bergholm, Pia Steuch, Helen Bokenstrand och Susan Bolgar
 


Eilidh Wiseman och Maria Albertsson båda nyvalda i styrelsen


Grillmästarna Krister Bringéus och Magnus Dahlkvist svarade för årsmötets höjdpunkt

Filmsamtal om kritikerrosad traumadokumentär 

På söndagskvällen den 15 januari 2023 gästades Kiviks Bio av den kritikerrosade regissören Jenifer Malmqvist som berättade om sin film Döttrar i ett spännande samtal med filmvetaren Anders Alfe.
Filmen skildrar traumat när den ensamstående mamman Carolina tar sitt liv samma dag som ena dottern fyller 10 år. Filmen har fått översvallande kritik för det inkännande sättet att lyssna på flickorna och för att inte göra en misärskildring av deras liv. 

 

Berlinfilharmonikerna firade nyår på Kiviks Bio!

Det blev en festlig nyårsafton på Kiviks Bio då ett stort antal musikentusiaster samlades i biosalongen för att fira in det nya året med en direktsänd galakonsert från konserthallen i Berlin. På podiet satt Berlinfilharmonikerna under ledning av Kirill Petrenko och bjöd på högklassiska toner. På plats fanns också mästertenoren Jonas Kaufmann, en av världens mest eftertraktade tenorer, som den här nyårsaftonen bjöd biobesökare över hela världen på sin underbara sång.

Höstlovsmatiné med Lasse Majas detektivbyrå

Som vanligt på höstlovet blev det fullsatt salong på Kiviks Bio onsdag den 2 november när både stora och små kom för att se Lasse Majas detektivbyrå Skorpionens gåta. Den här gången med Susanne Reuter som med stor energi hjälpte Lasse och Maja i det viktiga detektivarbetet.

 

Festinramad premiär för Hoberts Kärleksbevis!

Det blev som väntat en festlig premiärkväll fredagen den 14 oktober när Kiviks Bio visade Richard Hoberts omtalade psykologiska thriller Kärleksbevis. På plats inför den fullsatta salongen fanns regissören Richard Hobert, skådespelarna Hedda Rehnberg och Rolf Lassgård och producenten Håkan Hammarén, som introducerade filmen som till största delen spelats in i Kivik. Premiärkvällen avslutades med ett samtal om filmen under ledning av Mathias Holtz från Folkets Hus och Parker. Ett samt som direktsändes via länk från Kiviks Bio till ett antal biografer i landet som sett filmen samtidigt.


Håkan Hammarén (producent), Richard Hobert (regissör), Hedda Rehnberg (skådespelare) och Rolf Lassgård (skådespelare) trivdes på Kiviks nBio.


Radio Kristianstad direktsände premiärkvällen från Kiviks Bio.


Mathias Holtz (Folkets Hus och Parker) i samspråk med filmens producent Håkan Hammarén.

 


Styrelsen för Kiviks Bio med Henrik Elmrud, Susan Bolgar, Marit Gemmel, Harriet Gestrelius och Åke Bergholm var naturligtvis på plats under premiärkvällen. (På bilden saknas Anita Berlin och Kristina Rosenkvist).

Premiärkväll med Julia Roberts och George Clooney! 

Premiären på den omtalade Ticket to Paradise med stjärnduon Julia Roberts och George Clooney i huvudrollerna återförenade igen på vita duken efter långt uppehåll, fyllde givetvis salongen på Kiviks Bio på fredagskvällen den 30 september. Med röda mattan och mousserande alkoholfri cider från Kiviks Musteri bjöd den här filmkvällen på en avkopplande upplevelse med många skratt i publiken. Filmen visas även i repris med tanke på det stora publikintresset.

Premiär för nya Göta Kanal på Kiviks Bio!

Fredagen den 29 juli 2022 var det Sverigepremiär på den nya Göta Kanal-filmen – självklart även på Kiviks Bio! 40 år efter att den första Göta Kanal-filmen visades på vita duken var det dags för den nya versionen av den klassiska båttävlingen längs kanalen. Nu med kända skådespelare som Eva Röse, Per Andersson, Tomas von Brömsen, Björn Kjellman och Sten Ljunggren i spetsen. Och som vanligt vid premiärer på Kiviks Bio rullades röda mattan ut och besökarna bjöds på svalkande cider från Kiviks Musteri.

 

 

 

 

Ungdomsfestival 21 – 22 juli 2022

Ungdomsfestivalen på Kiviks Bio blev som tidigare år en välkommen sommaraktivitet för både barn och vuxna. Fyra filmer på två dagar lockade många från badstranden en stund. Och frukostpåsarna på morgonfilmerna blev naturligtvis populära. Första filmen på torsdagsmorgonen var Sonic The Hedgehog 2, följd av Dumbledores hemligheter, Minions- the Rise of Gru och Thor: Love and Thunder.

 

 

 

 

Nya Downton Abbey fyllde Kiviks Bio!

Sverigepremiären på nya Downton Abbey-sagan onsdag 13 juli 2022 blev en väntad succé! Även på Kiviks Bio som fylldes till sista plats. Och på premiärkvällen bjöds publiken som vanligt på galamingel med sponsrad cider från Kiviks Musteri.

 

Heta filmer lockade medlemmarna till Bion

Tre heta filmer, trevligt umgänge, pausgympa och god mat lockade medlemmarna i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik till Kiviks Bio lördagen den 2 juli 2022. Partytältet som skulle skydda mot regn blev i stället ett skönt skydd mot den brännande solen.

 

Många skratt när Dorsin och Scalarevyn fyllde biosalongen!

Det blev en glad och stämningsfull lördagskväll den 23 april 2022 på Kiviks Bio när vi kunde visa den succérosade Scalarevyn i direktsändning från Scalateatern i Stockholm. Biosalongen var fylld till sista plats och skratten var många när Henrik Dorsin och hans revygäng kom loss på scenen.

 

Korvgrillning värmde årsmöte i blåst och hagel!

Kiviks Bios årsmöte den 9 april 2022 genomfördes sedvanligt på bion. Ordföranden Harriet Gestrelius konstaterade att bioverksamheten påverkats starkt med både stängda biolokaler och reducerat besöksantal under de två pandemiåren som lamslagit en hel värld. Nu finns det dock ett hopp om att verksamheten på nytt ska kunna bedrivas som före pandemin. Vid årsmötet beviljades styrelsen ansvarsfrihet och omvaldes i sin helhet under kommande verksamhetsår. 


Anita Berlin( kassör) och Harriet Gestrelius (ordförande) presenterade verksamheten 2021.


Thorvald Christensen och Mats Uppvik lät sig väl smaka av grillkorven i snålblåsten.


Vad vore ett årsmöte i Kiviks Bio utan grillfest på Mats Terrass.


Bions nuvarande kassör Anita Berlin i samspråk med tidigare kassören Gunilla Nilsson.


Grillmästarna Krister Bringéus och Magnus Dahlkvist stod för årsmötets höjdpunkt i kylan!

Mamma Mu och Kråkan roade barnen!

Lördagen den 5 mars 2022 hyrde Comedy Art Theatre Kiviks Bio för en teatervisning av den populära sagan som lockat och roat massor av barn. Och det blev en populär föreställning för en stor grupp barn även i Kivik!

 

Nu ska vår fina fana restaureras!

Nu ska den anrika gobelängen/fanan som prytt en av väggarna inne i biosalongen restaureras och räddas för framtiden! Innan Kiviks Bio bildades 1907 byggdes huset av Godtemplarorden Bernadotte och den finna fanan beställdes till invigningen. Nu är det dags att restaurera den anrika gobelängen och rädda den från att falla sönder efter alla år. Textilkonservator Ylva Persson har åtagit sig jobbet och med varsam hand tagit med sig fanan för att den snart ska pryda biosalongen igen.

Bamse och Tomten spred glädje på bion!

Det blev som vanligt även på julafton 2021 med filmvisning för hela familjen på Kiviks Bio. I år visades Bamse och vulkanön både klockan tio och tolv. Tomten Thorwald med sin välfyllda godiskorg blev naturligtvis populär bland alla barn.

 

 

Populärt med gratis höstlovsfilm på Kiviks Bio!

Det blev fullsatt salong när Kiviks Bio på onsdagen den 3 november 2021 bjöd in till gratis höstlovsfilm för barn. På programmet stod den nyinspelade tyska versionen av den klassiska barnfilmen Lassie. Den här gången med titeln Lassie kommer hem. Barn, föräldrar och mor/ farföräldrar bänkade sig och fick en trevlig filmupplevelse.

 

 

Kiviks Bio på Föreningarnas dag i Kivik

Henrik Elmrud och Harriet Gestrelius från Kiviks Bio med Jeanette Ovesson.

Kiviks Bio var en av föreningarna som deltog i Föreningarnas dag i Kivik lördagen den 16 oktober 2021. På plats på Solevi fanns Byalaget på Kivik, KAIF, Kiviks Båtklubb och Kiviks Bio. I snålblåsten presenterade föreningarna sin verksamhet för besökarna. En av besökarna var Jeanette Ovesson kommunstyrelsens ordförande i Simrishamn som fick information om föreningarnas aktiviteter.

 

Festlig Bondpremiär när Kiviks Bio öppnade!

Det blev en festlig inramning med smokingklädd personal och förväntansfulla besökare när Kiviks Bio torsdagen den 30 september 2021 åter kunde öppna bion efter en lång period med strikta pandemirestriktioner. Trots både regn och blåst fylldes biosalongen till sista plats när Kiviks Bio kunde visa den efterlängtade James Bond-premiären på No Time to Die.  En film som skjutits upp två gånger p g a pandemin. Med röd matta och “bubbelcider” från Kiviks Musteri togs publiken emot av bions personal.

Glada Barn-dag på Kiviks Bio!

Lördagen den 7 augusti 2021 deltog Kiviks Bio i evenemanget ”Glada Barn-dag” på Kivik. Ett trevligt initiativ från Kiviks Museum. Kiviks Bio visade två populära barnfilmer ”Apstjärnan” och ”Häxorna” som lockade sommarfirande Kiviksbor. Utlottning av bioaffischerna var också populärt bland barnen.

Återöppning!

Den 1 juli började Kiviks bio åter att visa film!

En starkt reducerad publik fick tillfälle att se Nomadland.

Sportlovsfilm med Lasse-Maja fyllde bion!

Lasse-Majas detektivbyrå-tågrånarens hemlighet blev en populär sportlovsfilm på Kiviks Bio onsdagen den 19 februari 2020. Både barn och vuxna strömmade till bion vilket innebar att filmen visades två gånger. 

Samverkan för Hanöbukten på Kiviks Bio!

Lördagen den 24 januari 2020 samlades ett 70-tal forskare, föreningar, företagare och andra engagerade miljöintresserade på Kiviks Bio för tredje året i följd för att diskutera Hanöbuktens allvarliga situation. Initiativtagare är Kiviksprofilen Dafvid Hermansson som med starkt engagemang driver frågan att rädda Hanöbukten genom att bl a skapa olika nätverk i hela regionen.

 

 

                           

 

 

 

Medlemsdag.

Lördagen den 5:e oktober var det dags för medlemsdag.

Två filmer av Pedro Almodóvar visades.

Allt om min mamma“och den allra senaste: “Smärta och Hjärta“.

I pausen serverades snittar och dryck!

Ny ljudanläggning!

Bion har efter dryga tre dagars arbete utsustats med en ny ljudanläggning av yppersta kvalitet!

Vi hoppas att det blir till glädje för vår publik! Inte minst vid våra direktsända operaföreställningar!

 

Söndagen den 21:a Juli visades Lindy-return of Little Light. En dokumentär om artisten Lindy Larsson.

Bion gästades av Regissören Ida Persson Lännerberg och producenten China Åhlander.

Efter filmen samtalade de med Anders Alfe om arbetet med filmen.

 

Ungdomsfestival i sommarvärme!

Barn-och ungdomsfestivalen på Kiviks Bio torsdag-fredag 18 och 19 juli 2019 lockade som vanligt både barn, ungdomar och vuxna till Bion, trots sommarvärme. Filmen Lejonkungen blev snabbt fullbokad på fredagen varför två extravisningar sattes in på måndag den 22 juli och tisdag 23 juli.

Film under äppelträden.

För sextonde året arrangerade Sveriges Förenade Filmstudios sitt populära arrangemang.

På lördagen visades film från  kl. 09.00 till midnatt med paus för lunch och middag på Kiviks hotell.

Morgonen inleddes med ett samtal mellan Eva Lindfors och filmjournalisten Annika Gustavsson

om regissören Cristi Puiu som regisserat den första filmen.

På söndagen visades film från kl 10.00 till 15.30.

 

.

 

 

Kommentarer inaktiverade.