Galleri

Richard Hobert om sin nya roman som snart har premiär på Kiviks Bio!

Det blev en mycket välbesökt och trivsam mingelkväll på Kiviks Bio fredagen den 4 oktober 2018 då regissören,  författaren och kiviksbon Richard Hobert stod i centrum i foajén på bion och tog emot besökarna. Richard Hobert berättade med inlevelse om sin nya roman ”Fågelfångarens son” som just utkommit. En bok som också ligger som grund för filmen med samma namn som kommer att ha premiär i februari 2019 på Kiviks Bio!

Medlemskväll med ”Bombi Bitt och jag”! 

Kiviks Bio fylldes till sista plats på onsdagskvällen den 19 september 2018 när medlemmarna i Byalaget på Kivik och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik bjöds på en nostalgiupplevelse med filmen ”Bombi Bitt och jag”. Filmen spelades in i bl a Kivik och baseras på TV-serien från 1968 då Stellan Skarsgård fick sitt stora genombrott. I publiken fanns flera kiviksbor som medverkade i filmen som statister och som berättade om sina oförglömliga upplevelser.

Populär ungdomsfestival fyllde bion!

Ungdomsfestivalen på Kiviks Bio 19-20 juli 2018 blev som vanligt ett populärt evenemang som lockade flera hundra besökare, både barn, föräldrar och morföräldrar.  Torsdagens första film ”LasseMajas detektivbyrå-Det första mysteriet” var fullbokad varför ytterligare en föreställning sattes in. Sedan följde ”Isle of Dogs” på eftermiddagen. Fredagen inleddes med ”Den otroliga historien om det jättestora päronet” .  Festivalen avslutades med ”Love Simon”. Ett uppskattat inslag är frukostpåsen som delas ut till alla som kommer på morgonfilmerna.

Nostalgikväll med Kiviksamatörerna

Det blev en uppskattad och välbesökt nostalgikväll på Kiviks Bio på torsdagskvällen den 28 juni när Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Bio och Café Sågmöllan bjöd in till en tripp tillbaka till 1958 då den sista revyföreställningen uppfördes på Kiviks Bio. Välkända Kiviksprofiler presenterades av Stenolof Olsson som själv spelade med i flera revyer. Övriga medverkande profiler var Göte Ericson som tillsammans med John Pohlman sjöng och spelade välkända kupletter. Även Mats Uppvik och Katarina Tarkman framförde en duett ackompanjerad av Ulrika Norman.

 

Uppskattad Sing Along med Mamma Mia!

Medlemskväll i sommarvärme
med mingel och musikaltema

Bion fylldes av entusiastiska medlemmar på onsdagskvällen den 16 maj som njöt av premiären från en inspelning av ett liveframträdande på Dominion Theatre i London av ”An American in Paris”. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron som utspelas i Paris direkt efter andra världskriget. Kivikspubliken fick uppleva George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. I pausen blev det ett familjärt mingelmys med tilltugg och svalkande dryck i sommarvärmen.

Årsmöte med korvgrillning
och invigning av Mats Terrass!

Ett 30-tal medlemmar i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik slöt upp till årsmötet lördagen den 24 mars 2018 på Kiviks Bio. Vid årsmötet konstaterades bland annat att den positiva utvecklingen för biografen fortsatte under 2017. Ekonomin är mycket god och medlemsantalet vid årsskiftet uppgick till 676 personer. Under 2017 genomfördes 124 föreställningar med film, direktsända operaföreställningar och konserter som lockade drygt 6 000 personer till biografen. Efter förhandlingarna var det dags att med korvgrillning inviga den nya uteplatsen som döpts till ”Mats Terrass”, efter initiativtagaren Mats Uppvik.

  
 Gunnel Lönnkvist avtackades för sin mångåriga insats i styrelsen av Erik Eriksson. 

 
En stolt Mats Uppvik framför terrassen som fått hans namn. Leif och Tuuli grillade korv.

 
Den nya terrassen fylldes med glada och korvsugna medlemmar efter årsmötet.

Unik filmupplevelse på Kiviks Bio
med svartvit stumfilm och pianist!

Besökarna på söndagskvällen den 4 februari fick vara med om en mycket annorlunda filmupplevelse. Då visades den klassiska svartvita stumfilmen ”En kvinnas mysterium” från 1928 av danske mästerregissören Carl Theodor Dreyer. En restaurerad film som bygger på Jeanne d´Arcs sista dagar. Kvällens höjdpunkt var den danske pianisten Ronen Thalmay som med ett suveränt pianospel ackompanjerade filmen. Ett framträdande som väckte stor uppskattning hos publiken.

                 
 

 

Aktuellt miljömöte på Kiviks Bio:
”Så ska vi rädda Hanöbukten!”

Kiviks Bio fylldes till sista plats lördagen den 27 januari när forskare och representanter för olika myndigheter träffades för ett informationsmöte och debatt hur man tillsammans ska kunna agera för att rädda den svårt miljödrabbade Hanöbukten.
Arrangörer för mötet var Kiviks Museum, World Maritime University, Kiviks församling, Byalaget på Kivik, Kiviks Bio, Lions, Studieförbundet Vuxenskolan och Ålakustens Kulturarvsförening.

 

 

2015 års kulturpris i Simrishamns kommun till Kiviks Bio och Borrby Bio

Borrby Biografförening och Kulturföreningen Bernadotte på Kivik, Kiviks Bio, tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2015 för sina gärningar med att bredda kulturutbudet i Simrishamns kommun och öppna byarna mot den stora världen med livesändningar från Metropolitan Opera i New York. Föreningarna samarbetar kring kulturfilmdagar med regissörsbesök, samverkar med andra verksamheter samt ordnar seniorbiovisningar. Båda föreningarna driver sina biografverksamheter i nästan hundraåriga lokaler i Borrby och Kivik, något som i sig kan ses som en kulturgärning.
CIMG9275 dip-ros
Kulturpriset delades ut på nationaldagen i Brunnsparken. Åke Bergholm och Erik Eriksson från Kiviks Bio flankerar Annika Westergren, Borrby Bio.

 

 
 

Kommentarer inaktiverade.