Galleri

Heta filmer lockade medlemmarna till Bion

Tre heta filmer, trevligt umgänge, pausgympa och god mat lockade medlemmarna i Kulturföreningen Bernadotte på Kivik till Kiviks Bio lördagen den 2 juli 2022. Partytältet som skulle skydda mot regn blev i stället ett skönt skydd mot den brännande solen.

 

Många skratt när Dorsin och Scalarevyn fyllde biosalongen!

Det blev en glad och stämningsfull lördagskväll den 23 april 2022 på Kiviks Bio när vi kunde visa den succérosade Scalarevyn i direktsändning från Scalateatern i Stockholm. Biosalongen var fylld till sista plats och skratten var många när Henrik Dorsin och hans revygäng kom loss på scenen.

 

Korvgrillning värmde årsmöte i blåst och hagel!

Kiviks Bios årsmöte den 9 april 2022 genomfördes sedvanligt på bion. Ordföranden Harriet Gestrelius konstaterade att bioverksamheten påverkats starkt med både stängda biolokaler och reducerat besöksantal under de två pandemiåren som lamslagit en hel värld. Nu finns det dock ett hopp om att verksamheten på nytt ska kunna bedrivas som före pandemin. Vid årsmötet beviljades styrelsen ansvarsfrihet och omvaldes i sin helhet under kommande verksamhetsår. 


Anita Berlin( kassör) och Harriet Gestrelius (ordförande) presenterade verksamheten 2021.


Thorvald Christensen och Mats Uppvik lät sig väl smaka av grillkorven i snålblåsten.


Vad vore ett årsmöte i Kiviks Bio utan grillfest på Mats Terrass.


Bions nuvarande kassör Anita Berlin i samspråk med tidigare kassören Gunilla Nilsson.


Grillmästarna Krister Bringéus och Magnus Dahlkvist stod för årsmötets höjdpunkt i kylan!

Mamma Mu och Kråkan roade barnen!

Lördagen den 5 mars 2022 hyrde Comedy Art Theatre Kiviks Bio för en teatervisning av den populära sagan som lockat och roat massor av barn. Och det blev en populär föreställning för en stor grupp barn även i Kivik!

 

Nu ska vår fina fana restaureras!

Nu ska den anrika gobelängen/fanan som prytt en av väggarna inne i biosalongen restaureras och räddas för framtiden! Innan Kiviks Bio bildades 1907 byggdes huset av Godtemplarorden Bernadotte och den finna fanan beställdes till invigningen. Nu är det dags att restaurera den anrika gobelängen och rädda den från att falla sönder efter alla år. Textilkonservator Ylva Persson har åtagit sig jobbet och med varsam hand tagit med sig fanan för att den snart ska pryda biosalongen igen.

Bamse och Tomten spred glädje på bion!

Det blev som vanligt även på julafton 2021 med filmvisning för hela familjen på Kiviks Bio. I år visades Bamse och vulkanön både klockan tio och tolv. Tomten Thorwald med sin välfyllda godiskorg blev naturligtvis populär bland alla barn.

 

 

Populärt med gratis höstlovsfilm på Kiviks Bio!

Det blev fullsatt salong när Kiviks Bio på onsdagen den 3 november 2021 bjöd in till gratis höstlovsfilm för barn. På programmet stod den nyinspelade tyska versionen av den klassiska barnfilmen Lassie. Den här gången med titeln Lassie kommer hem. Barn, föräldrar och mor/ farföräldrar bänkade sig och fick en trevlig filmupplevelse.

 

 

Kiviks Bio på Föreningarnas dag i Kivik

Henrik Elmrud och Harriet Gestrelius från Kiviks Bio med Jeanette Ovesson.

Kiviks Bio var en av föreningarna som deltog i Föreningarnas dag i Kivik lördagen den 16 oktober 2021. På plats på Solevi fanns Byalaget på Kivik, KAIF, Kiviks Båtklubb och Kiviks Bio. I snålblåsten presenterade föreningarna sin verksamhet för besökarna. En av besökarna var Jeanette Ovesson kommunstyrelsens ordförande i Simrishamn som fick information om föreningarnas aktiviteter.

 

Festlig Bondpremiär när Kiviks Bio öppnade!

Det blev en festlig inramning med smokingklädd personal och förväntansfulla besökare när Kiviks Bio torsdagen den 30 september 2021 åter kunde öppna bion efter en lång period med strikta pandemirestriktioner. Trots både regn och blåst fylldes biosalongen till sista plats när Kiviks Bio kunde visa den efterlängtade James Bond-premiären på No Time to Die.  En film som skjutits upp två gånger p g a pandemin. Med röd matta och ”bubbelcider” från Kiviks Musteri togs publiken emot av bions personal.

Glada Barn-dag på Kiviks Bio!

Lördagen den 7 augusti 2021 deltog Kiviks Bio i evenemanget ”Glada Barn-dag” på Kivik. Ett trevligt initiativ från Kiviks Museum. Kiviks Bio visade två populära barnfilmer ”Apstjärnan” och ”Häxorna” som lockade sommarfirande Kiviksbor. Utlottning av bioaffischerna var också populärt bland barnen.

Återöppning!

Den 1 juli började Kiviks bio åter att visa film!

En starkt reducerad publik fick tillfälle att se Nomadland.

Sportlovsfilm med Lasse-Maja fyllde bion!

Lasse-Majas detektivbyrå-tågrånarens hemlighet blev en populär sportlovsfilm på Kiviks Bio onsdagen den 19 februari 2020. Både barn och vuxna strömmade till bion vilket innebar att filmen visades två gånger. 

Samverkan för Hanöbukten på Kiviks Bio!

Lördagen den 24 januari 2020 samlades ett 70-tal forskare, föreningar, företagare och andra engagerade miljöintresserade på Kiviks Bio för tredje året i följd för att diskutera Hanöbuktens allvarliga situation. Initiativtagare är Kiviksprofilen Dafvid Hermansson som med starkt engagemang driver frågan att rädda Hanöbukten genom att bl a skapa olika nätverk i hela regionen.

 

 

                           

 

 

 

Medlemsdag.

Lördagen den 5:e oktober var det dags för medlemsdag.

Två filmer av Pedro Almodóvar visades.

Allt om min mamma”och den allra senaste: ”Smärta och Hjärta”.

I pausen serverades snittar och dryck!

Ny ljudanläggning!

Bion har efter dryga tre dagars arbete utsustats med en ny ljudanläggning av yppersta kvalitet!

Vi hoppas att det blir till glädje för vår publik! Inte minst vid våra direktsända operaföreställningar!

 

Söndagen den 21:a Juli visades Lindy-return of Little Light. En dokumentär om artisten Lindy Larsson.

Bion gästades av Regissören Ida Persson Lännerberg och producenten China Åhlander.

Efter filmen samtalade de med Anders Alfe om arbetet med filmen.

 

Ungdomsfestival i sommarvärme!

Barn-och ungdomsfestivalen på Kiviks Bio torsdag-fredag 18 och 19 juli 2019 lockade som vanligt både barn, ungdomar och vuxna till Bion, trots sommarvärme. Filmen Lejonkungen blev snabbt fullbokad på fredagen varför två extravisningar sattes in på måndag den 22 juli och tisdag 23 juli.

Film under äppelträden.

För sextonde året arrangerade Sveriges Förenade Filmstudios sitt populära arrangemang.

På lördagen visades film från  kl. 09.00 till midnatt med paus för lunch och middag på Kiviks hotell.

Morgonen inleddes med ett samtal mellan Eva Lindfors och filmjournalisten Annika Gustavsson

om regissören Cristi Puiu som regisserat den första filmen.

På söndagen visades film från kl 10.00 till 15.30.

 

.

 

 

Kommentarer inaktiverade.