Ariadne

Ariadne

lördag 12 mar kl 19:00 - 22:00
Barntillåten


  • P g a den ökande smittspridningen av Covid-19 gäller följande för alla evenemang på Kiviks Bio från och med 12 januari 2022 :  
  • Max 39 personer i salongen.
  • Endast förbokade biljetter säljs på biografen.  
  • 20-minutersregeln för avhämtning av biljetter slopas.
  • Alla som besöker Kiviks Bio och är 18 år eller äldre måste visa upp vaccinationsbevis att man fått två Covid-vaccinationer.

Direktsändning från Metropolitanoperan i New York

Ariadne på Naxos är en av Richard Strauss mest omtyckta operor. Denna komiska enaktare har ett libretto av Hugo von Hofmannsthal, som även skrev texten till Rosenkavaljeren.
Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Met. Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne.
Ariadne-myten berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

Dirigent: Marek Janowski
I rollerna:Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)
Svensk text!

Pris:         260 kr
Medlem:  240 kr
Ungdom: 200 kr

Medlemmar kan köpa abonnemangskort för 1 000 kr som gäller för 5 föreställningar!

Boka

Antal lediga platser just nu: 34 st.

260,00 kr


Kommentarer inaktiverade.