Klassisk film! In the mood for love (2000)

Klassisk film!  In the mood for love (2000)
söndag 10 dec kl 18:00 - 19:40
Bokningen stängd
Antal lediga platser: 89
11 år

In the mood for love anses vara en av världens bästa filmer genom tiderna. På förra årets 100-i-topp-lista i tidskriften Sight and Sound där över 2000 kritiker och filmarbetare röstade hamnade filmen på femte plats.

Så här lyriskt skriver Helena Lindblad i DN om filmen när hon såg om den 20 år efter premiären: ”In the mood for love fick tämligen omgående status som en modern klassiker. Su (Maggie Cheung) flyttar in i ett hyresrum i en koloni bestående av folk från Shanghai. Stämningen är varm och munter, grannarna hänger gärna tillsammans och skvallrar i det kollektiva köket, dricker och spelar Mahjong natten lång. Men Su har svårt att dela deras glädje. Hennes äktenskap är inte det roligaste. En snygg men melankolisk granne, journalisten Chow, har det ungefär lika dystert på hemmafronten… Allt är fortfarande så galet elegant och intensivt symbolladdat i den här filmen som kärleksfullt återskapar sextiotalsmiljön. Signaturmelodin Yumeji’s theme framkallar rysningar av melankoliskt välbehag”.

In the Mood för love belönades för bästa foto och bästa skådespelare och nominerades till bästa film på Cannesfestivalen 2000.  

Regi & manus: Wong Kar-wai                                                                       
Land: Hongkong

Boka

Internetbokningen är nu stängd för detta evenemang - välkommen till biljettkassan som öppnar en timme innan visning!

Antal lediga platser: 89

Kommentarer inaktiverade.