Turandot

Turandot
lördag 7 maj kl 19:00 - 22:15
Bokningen stängd
Antal lediga platser: 47
Barntillåten

 

Direktsändning från Metropolitanoperan i New York

Anna Netrebko stängs av från Metropolitanoperan!

Metropolitanoperan meddelar att Anna Netrebko inte kommer medverka i denna och nästa säsong på Met vilket påverkar livesändningen av Turandot den 7 maj, där hon nu ersätts av den ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska.  Orsaken är att hon inte hörsammat Mets villkor om att offentligt förneka sitt stöd för Vladimir Putin och har därför valt att dra sig ur sina kommande uppträdanden.
Metropolitans generaldirektör Peter Gelb kommenterar att ”Det är en stor konstnärlig förlust för Metropolitan och för opera. Anna är en av de största operasångerskorna i Mets historia, men när Putin dödar oskyldiga offer i Ukraina, fanns det ingen väg framåt.”  

Det blir alltså Liudmyla Monastyrska som axlar rollen som Turandot på Met i Giacomo Puccinis mästerverk. Nu i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning. Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand (och inte förlora huvudet), och sjunger den episka opera-hiten ”Nessun dorma”.

Mer om Liudmyla Monastyrska:
Den Ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska, har tidigare framfört Turandot på National Opera i Ukraina samt på Bolshoi. Hon gjorde sin Met-debut 2012 då hon sjöng titelrollen i Verdis Aida, som hon framförde på Met igen under 2014. Hennes andra Met-roller inkluderar titelkaraktären i Puccinis Tosca, Santuzza i Mascagnis Cavalleria Rusticana och Abigaille i Verdis Nabucco. Hon har också uppträtt flitigt på många ledande operahus, bland annat La Scala i Milano, Royal Opera House Covent Garden, Bayerns statsopera, Wiens statsopera, Berlins statsopera och Barcelonas Gran Theatre del Liceu.

Dirigent: Marco Armiliato
I rollerna: Liudmyla Monastyrska
 (Turandot), Michelle Bradley (Liù), Yonghoon Lee (Calàf), Ferruccio Furlanetto (Timur)
Svensk text

Pris:         260 kr
Medlem:  240 kr
Ungdom: 200 kr

 

Boka

Internetbokningen är nu stängd för detta evenemang - välkommen till biljettkassan som öppnar en timme innan visning!

Antal lediga platser: 47

Kommentarer inaktiverade.